British Energy: Κάμψη των ετήσιων κερδών κατά 28%

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008 10:03
UPD:10:05

Κάμψη της τάξης του 28% εμφάνισαν τα κέρδη της British Energy στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, υποχωρώντας στα 335 εκατ. στερλίνες (662 εκατ. δολάρια) από 465 εκατ. στερλίνες την αμέσως προηγούμενη χρήση.

Ο βρετανικός όμιλος πυρηνικών, ο οποίος μελετά αυτή την περίοδο προτάσεις εξαγοράς που έχουν καταθέσει διεθνείς ενεργειακές εταιρείες, απέδωσε τη μείωση της κερδοφορίας του στα προβλήματα παραγωγής ορισμένων μονάδων.

Συγκεκριμένα, η αναστολή της παραγωγής στους σταθμούς Hartlepool και Heysham-1, μετά την ανακάλυψη διαβρωμένων καλωδίων, συνέβαλε στη μείωση της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας κατά 1,8% στις 50,3 TWh.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η British Energy αποκάλυψε πως έχει δεχθεί μια σειρά προτάσεων εξαγοράς, συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού 35,8% που κατέχει σε αυτή η βρετανική κυβέρνηση, οι οποίες αποτιμούν τη συνολική αξία της σε περισσότερα από 10,9 δισ. στερλίνες.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της έχουν εκτοξευτεί κατά 29% από τις 17 Μαρτίου, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διενεργεί συνομιλίες με περισσότερες από 10 εταιρείες, οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν σε μια προσφορά εξαγοράς ή σε συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη πυρηνικών σταθμών στη Βρετανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα