ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για ανέργους 16-25 ετών

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008 12:12

ΤΟ ΝΕΟ πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού «Μία Αρχή, Μια Ευκαιρία» παρουσίασαν χθες, σε ειδική εκδήλωση, η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Γιώργος Βερναδάκης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 έως 25 ετών, που έχουν τελειώσει ή εγκαταλείψει νωρίτερα το σχολείο και δεν συνεχίζουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, δεν τους έχει δοθεί καμία ευκαιρία απασχόλησης ή συμπληρωματικής επιμόρφωσης και βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΟΑΕΔ: «Μια αρχή, μια ευκαιρία» για 40.000 δικαιούχους

ΟΑΕΔ: «Μια αρχή, μια ευκαιρία» για 40.000 δικαιούχους

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι νέοι μπορούν, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις προτεραιότητές τους, να επιλέξουν να ωφεληθούν από μία, μεταξύ των τριών δράσεων, που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος, οι οποίες αφορούν:

- απόκτηση προϋπηρεσίας,

- πιστοποιημένη κατάρτιση στην πληροφορική ή

- ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής.

Το πρόγραμμα απόκτησης προϋπηρεσίας έχει διάρκεια πέντε μήνες.

Οι νέοι που θα συμμετάσχουν σε αυτό θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και θα είναι πλήρως ασφαλισμένοι, για σύνταξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί κατά προτεραιότητα σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε αυτοαπασχολούμενους. Ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει εξ ολοκλήρου την αμοιβή του νέου εργαζόμενου αλλά και την ασφαλιστική κάλυψη.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή περιλαμβάνει κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής. Θα διεξαχθεί σε Σχολές Μαθητείας ή σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Διαρκεί 100 ώρες και οι εκπαιδευόμενοι που συμμετέχουν σε αυτό θα αμείβονται προς 6 ευρώ την ώρα.

Στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής οι συμμετέχοντες νέοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής που περιλαμβάνει:

Α. Επαγγελματικό προσανατολισμό.

Β. Τεχνικές αναζήτησης εργασίας.

Γ. Συμβουλευτική για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Τα τρία προγράμματα συμβουλευτικής διαρκούν συνολικά 60 ώρες και οι συμμετέχοντες νέοι αποζημιώνονται προς 10 ευρώ την ώρα.

Στόχος του προγράμματος, όπως τονίσθηκε στην παρουσίαση, είναι να καλύψει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ωφελούμενων και εκτιμάται ότι η συμμετοχή σε αυτό θα προσεγγίζει τα 40.000 άτομα ετησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα