Qantas: Μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών

Μετά την εκτόξευση των τιμών αεροπορικών καυσίμων
Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008 13:41

Σε περικοπές θέσεων εργασίας, κατάργηση ορισμένων πτήσεων και απόσυρση αεροσκαφών προχωρά ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αυστραλίας Qantas, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες του, τη στιγμή που οι τιμές αεροπορικών καυσίμων έχουν φτάσει στα ύψη.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως ο λογαριασμός που θα κληθεί να πληρώσει για καύσιμα, την οικονομική χρήση 2008-2009, θα είναι αυξημένος κατά δύο δισ. δολάρια Αυστραλίας (1,9 δολάρια ΗΠΑ) και θα αντιστοιχεί περίπου στο 35% των ετήσιων δαπανών της.

Ειδικότερα, η Qantas σχεδιάζει να αποσύρει οριστικά ένα αεροσκάφος B737 και προσωρινά δύο B767 και ένα Jetstar A320. Επίσης, θα ακυρώσει την παραγγελία ενός Jetstar A321, ενώ θα επιταχύνει και τις διαδικασίες οριστικής απόσυρσης ενός αεροσκάφους Β747-300. Σημειώνεται ότι η Jetstar είναι θυγατρική της Qantas.

Παράλληλα, ο αυστραλιανός αερομεταφορέας αποκάλυψε πως θα μειώσει σταδιακά τη συχνότητα και τον αριθμό κάποιων δρομολογίων, ενώ θα διακόψει τελείως κάποια άλλα. Θα προχωρήσει επίσης και σε περικοπές θέσεων, μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα