Infineon: Χαμηλώνει τον πήχυ για τα μεγέθη στο τμήμα επικοινωνιών

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 10:56

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα οικονομικά μεγέθη στο τμήμα επικοινωνιακών λύσεων προέβη η Infineon, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών στην Ευρώπη, επικαλούμενη τις μειωμένες παραγγελίες σε έργα ασύρματων δικτύων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εκτιμά πως τα έσοδα του εν λόγω τμήματος – το οποίο κατασκευάζει επεξεργαστές για εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας – για το τρίμηνο που λήγει στις 30 Ιουνίου, θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων αναμένεται, σύμφωνα με την Infineon, να υποχωρήσουν.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε πως ο όγκος των παραγγελιών διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα του αναμενόμενου σε ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ, ενώ σημειώθηκε καθυστέρηση σε ένα έργο με τη Nokia.

Η μετοχή της Infineon υποχώρησε έως και 10% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα άνω των τριών μηνών. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως το εν λόγω τμήμα θα εμφανίσει λειτουργικές ζημίες φέτος, λόγω των χαμηλότερων του αναμενόμενου πωλήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα