Χρ. Φώλιας: Οι επιχειρήσεις να επιδείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 11:15
EUROKINISSI/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Συναντήσεις με 45 βιομηχάνους είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι αναμένει τη συνεισφορά των επιχειρήσεων στον αγώνα κατά τις ακρίβειας.

Ο κ. Φώλιας ζήτησε από τους επιχειρηματίες να επιδείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και αναμένει τη Δευτέρα τις προτάσεις τους σε ό,τι αφορά το θέμα των ανατιμήσεων.

Ο ΣΕΒ δεσμεύθηκε να καταθέσει κοινή πρόταση των μελών για τη διαδικασία εφαρμογής της αγορανομικής διάταξης για την υποχρεωτική αναγραφή επί των τιμολογίων όλων των εκπτώσεων της βιομηχανίας προς το λιανεμπόριο.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης και του υφυπουργού, Γ. Βλάχου, για τα νέα μέτρα κατά των ανατιμήσεων, αναμένεται να παραστούν και εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρ. Φώλιας, αναφερόμενος στο θέμα αυτό, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ότι με το υπουργείο Οικονομίας υπήρξε καλή συνεργασία μέσω της οποίας «καταλήξαμε σε κοινές θέσεις. Δεν βλέπω καμία διαφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, για να απαντήσει έτσι και στα δημοσιεύματα περί διάστασης στις απόψεις των δύο υπουργείων.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας τα οποία θα ανακοινώσει σήμερα, εντάσσονται στα 41 που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες. Από αυτά βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή τα μισά, αποτελώντας «ένα ολοκληρωμένο πλέγμα αλληλοσυμπληρούμενων και αλληλοϋποστηριζόμενων ενεργειών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα