Man Group: Θεαματική ενίσχυση της κερδοφορίας

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 11:57

¶νοδο της τάξης του 60% σημείωσε η ετήσια κερδοφορία της Man Group, με τη μεγαλύτερη εισηγμένη διαχειρίστρια hedge-fund να ανακοινώνει σχέδια για διπλασιασμό του μερίσματός της. Οι μετοχές της ενισχύθηκαν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έως και 3,5%.

Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και ανήλθαν στα 2,08 δισ. δολάρια, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που έληξε στις 31 Μαρτίου. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχαν διαμορφωθεί σε 1,3 δισ. δολάρια.

Το υπό διαχείριση ενεργητικό της αυξήθηκε από τα τέλη Μαρτίου κατά 4,6% στο ρεκόρ των 78,5 δισ. δολαρίων, αναφέρεται , μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Man Group.

Οι μετοχές του AHL Diversified, του προγράμματος ηλεκτρονικών συναλλαγών που βρίσκεται πίσω από κεφάλαια της εταιρείας, ύψους 25 δισ. δολαρίων, ενισχύθηκαν έως και 37% κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, πέντε φορές περισσότερο σε σχέση με τα κέρδη του δείκτη Credit Suisse/Tremont Hedge Fund.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Man Group Πίτερ Κλαρκ, η ροή νέων κεφαλαίων από επενδυτές παρέμεινε «ανεπηρέαστη» από την συνολική φετινή επίδοση των hedge fund.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το μέρισμα που θα διανείμει για τη φετινή χρήση θα είναι 20 σεντς υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι, και θα διαμορφωθεί στα 44 σεντς ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα