Συναντήσεις Κ. Χατζηδάκη με το Ρώσο και τον Τούρκο ομόλογό του

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008 18:09

Διαδοχικές συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ρωσίας κ. Ιγκόρ Λεβιτίν και της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχε χτες και σήμερα, αντίστοιχα, ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Φόρουμ Μεταφορών, που πραγματοποιείται στη Λειψία της Γερμανίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, με το Ρώσο ομόλογό του, μεταξύ άλλων, συζήτησε τις δυνατότητες νέων αεροπορικών συνδέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, για να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

Επί τάπητος τέθηκαν και οι προοπτικές ίδρυσης μιας «Εταιρικής Σχέσης Ευξείνου Πόντου για τις Μεταφορές», κάτι που αποτελεί ελληνική πρόταση στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Με τον Τούρκο ομόλογό του ο κ. Χατζηδάκης συζήτησε θέματα βελτίωσης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας-Τουρκίας. Επίσης, μίλησαν για τη δυνατότητα αύξησης των αεροπορικών συνδέσεων Αθήνας-Κωνσταντινούπολης, αλλά και τη δημιουργία νέων αεροπορικών συνδέσεων των μεγαλύτερων ελληνικών και τουρκικών αεροδρομίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα