Συνάντηση με ΟΤΟΕ για τη Συλλογική Σύμβαση

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008 10:39

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, με την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, θα έχουν σήμερα τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ, για το θέμα της συλλογικής σύμβασης των τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι από τη συνάντηση θα φανεί, αν υπάρχει διάθεση ουσιαστικής παρέμβασης εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να ξεμπλοκαρισθεί η διαδικασία για τη σύναψη νέας κλαδικής σύμβασης.

Χθες, το προεδρείο της ΟΤΟΕ έλαβε δύο αρνήσεις, από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και το ΣΕΒ, στην πρόσκληση για συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι η άρνηση των δύο εργοδοτικών οργανώσεων δεν στηρίζεται νομικά και δεοντολογικά και κινείται στη λογική αδρανοποίησης των συλλογικών συμβάσεων.

Η ΟΤΟΕ ανταπάντησε με τις θέσεις της στέλνοντας και πάλι την πρόσκληση διαπραγματεύσεων.

Οι συνδικαλιστές προσβλέπουν σε θετικές εξελίξεις από τη σημερινή συνάντηση με την κα Πετραλιά, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται και για το ενδεχόμενο να μη συμβεί αυτό.

Ετσι, την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, ώστε να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην κλαδική Σ.Σ.Ε. και να πάρει νέες αποφάσεις, που θα αφορούν στη στρατηγική και στην εντατικοποίηση των αγωνιστικών παρεμβάσεων της ΟΤΟΕ, ενώ για την ίδια μέρα έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας για τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα