Cardico: ¶νοδος τζίρου, κάμψη κερδών στο πρώτο τρίμηνο

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008 16:22

Τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς ανακοίνωσε ο όμιλος Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΕΒΕ – Cardico. Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα ευρώ 33.069 εκατ. έναντι ευρώ 31.451 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 5,1%.

Αυξημένα κατά 29,8% εμφανίστηκαν και τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) και ανήλθαν σε ευρώ 1.845 εκατ., ενώ αντίστοιχα κινήθηκαν και τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ευρώ 4.431 εκατ. αυξημένα κατά 41,6% σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας υποχώρησαν σε ευρώ 309 χιλ. έναντι ευρώ 646 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον Ο.Λ.Π. επηρέασαν σημαντικά όλες τις οικονομικές επιδόσεις της μητρικής εταιρίας και κατά συνέπεια του Ομίλου και υπολογίζεται ότι κατ ελάχιστο υπήρξε απώλεια κύκλου εργασιών κατά 3.000.000 ευρώ και απώλεια κερδοφορίας κατά 800.000 ευρώ, λόγω και των σημαντικών επιβαρύνσεων για την μεταφορά μεγάλου μέρους των εμπορευμάτων με εναλλακτικούς τρόπους στην έδρα των εγκαταστάσεων της έτσι ώστε να ανταποκριθούμε απρόσκοπτα στις ανάγκες των πελατών μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα