ΙΑΤΑ: «Βλέπει» ζημίες 2,3 δισ. δολ. στον κλάδο των αερομεταφορών

Λόγω πετρελαίου, οικονομίας
Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 13:17

Ζημίες ύψους 2,3 δισ. δολαρίων θα εμφανίσει φέτος ο κλάδος των αερομεταφορών, όπως εκτιμά η IATA, επικαλούμενη την εκτίναξη των τιμών καυσίμων και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η εκτίμηση στην οποία είχε προβεί η IATA, την 1η Απριλίου του 2008, έκανε λόγο για κέρδη 4,5 δισ. δολαρίων, μετά τα κέρδη ύψους 5,6 δισ. δολαρίων τα οποία είχε εμφανίσει το 2007 – την πρώτη κερδοφόρα χρονιά για τη βιομηχανία από το 2000.

Η νέα εκτίμηση γίνεται στη βάση της υπόθεσης για τιμή του πετρελαίου στα 107 δολάρια το βαρέλι. Με την τιμή του πετρελαίου να βρίσκεται στα επίπεδα των 135 δολαρίων, οι ζημίες του κλάδου ενδέχεται να διευρυνθούν φέτος ακόμη και στα 6,1 δισ. δολάρια.

«Τη στιγμή που ανακάμπτουμε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με άλλη μία κρίση, μεγαλύτερων διαστάσεων δυνητικά. Η εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου στη στρατόσφαιρα αλλάζει τα πάντα. Η κατάσταση είναι απελπιστική και δυνητικά, πιο καταστροφική από ό,τι οι τελευταίες μάχες που δώσαμε και με τους τέσσερις Ιππότες της Αποκαλύψεως μαζί», τόνισε ο Τζοβάνι Μπισινιάνι, διευθύνων σύμβουλος της IATA, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 240 αεροπορικές εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα