ΣΕΒΕ: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 13:25

Μετά από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο πλαίσιο της 33ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο θα απαρτίζεται από τους ακόλουθους συμβούλους (με αλφαβητικά σειρά):

Θωμάς Βασσάρας, Γεδεών Βούλης, Αντώνιος Γιαλαμαϊδης, Ευαστάθιος Γιαχανατζής, Βασίλειος Ευθμιάδης, Βασίλειος Θωμαϊδης, Θωμάς Κατσιαμάκας, Αντώνιος Κουϊδης, Ιωάννης Κουτσκοκώστας, Νικόλαος Κυράδης, Δημήτριος Λακάσας, Κυριάκος Λουφάκης, Δημήτριος Μανώσης, Παύλος Μαρκουϊζος, Κωνσταντίνος Παλατιανάς, Νικόλαςο Παναγόπουλος Γεώργιος Πλατάνος, Αθανάσιος Τζιρίτης και Πέτρος Τσικούρας.

Σημειώνεται πως το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συνέλθει εντός των επόμενων 12 ημερών, σύμφωνα με το καταστατικό, και θα εκλέξει τον πρόεδρο και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του συνδέσμου.

Επίσης στην 33η Γενική Συνέλευση έγιναν αποδεκτές από τα μέλη του ΣΕΒΕ οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για την τροποποίηση του καταστατικού του. Οι κυριότερες αλλαγές είναι οι παρακάτω:

α) Στα αγγλικά υιοθετείται η επωνυμία "Greek International Business Association" και διατηρείται ο διακριτικός τίτλος SEVE.

β) Εξομοιώνονται τα τακτικά και τα αντεπιστέλλοντα μέλη από τον τομέα των υπηρεσιών και δημιουργούνται πλέον τέσσερις κατηγορίες μελών: τακτικά (επιχειρήσεις του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα με διεθνή δραστηριότητα), θεσμικά (φορείς), συνδεδεμένα (επιχειρήσεις μέλη φορέων μελών του ΣΕΒΕ) και εξέχοντα (επιχειρήσεις που διακρίνονται στην οικονομική ζωή της χώρας).

γ) Αυξάνονται τα αιρετά μέλη του ΔΣ από 19 σε 23 μέλη και τα επίτιμα μέλη από έως 6 σε έως 8 χωρίς περιορισμούς ως προς την ιδιότητά τους.

δ) Καταργείται ο περιορισμός στο αξίωμα του Προέδρου (δύο θητείες). Οι διατελέσαντες Πρόεδροι για δύο θητείες θα είναι επανεκλέξιμοι, εφόσον όμως παρέλθουν τρεις πλήρεις θητείες άλλων Προέδρων. Καταργείται επίσης ο περιορισμός σε δύο θητείες για τα αξιώματα στη Διοικητική Επιτροπή.

ε) Δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου δια περιφοράς και με τηλεδιάσκεψη.

στ) Δημιουργείται θέση Εκτελεστικού Αντιπροέδρου.

ζ) Αυξάνεται ο αριθμός των Εντεταλμένων Συμβούλων από έως 2 σε έως 3.

Σημειώνεται ότι τα άρθρα που αφορούν τη διεύρυνση του Δ.Σ. και τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο θα ισχύσουν από τις επόμενες αρχαιρεσίες του 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα