Shell: Δεν υπάρχει έλλειψη αργού στην αγορά

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 16:07
UPD:16:10

Καμία έλλειψη αργού δεν υπάρχει στην αγορά, υποστήριξε ο επικεφαλής του βρετανο-ολλανδικού πετρελαϊκού κολοσσού Royal Dutch Shell, επαναλαμβάνοντας μια άποψη που έχουν επισημάνει επανειλημμένως τον τελευταίο καιρό οι αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ.

«Δεν υπάρχει φυσική έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν έχουμε πλοία να περιμένουν στη Μέση Ανατολή, ούτε ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για βενζίνη» δήλωσε από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας ο διευθύνων σύμβουλος της Shell Τζερόεν βαν ντερ Βιρ.

Όπως επισήμανε, από πλευράς αποθεμάτων, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. «Έχει να κάνει πολύ με την ψυχολογία» δήλωσε, αναφερόμενος στην άνοδο των τιμών.

Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής Total Κριστόφ ντε Μαρζερί, υποστήριξε πως οι τρέχουσες υψηλές τιμές πετρελαίου φανερώνουν την ανεπάρκεια της παραγωγής παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα που υπάρχουν είναι άφθονα.

«Δεν σχετίζονται με την κερδοσκοπία» ανέφερε ο επικεφαλής της Total σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι υπάρχει «αρκετό πετρέλαιο», αλλά «όχι αρκετή παραγωγή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα