Π. Ψωμιάδης: Κοροϊδία οι ανακοινώσεις για μείωση των τιμών κατά 3%

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008 16:47

ΚOΡΟΙΔΙΑ χαρακτήρισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τις ανακοινώσεις αλυσίδας σούπερ μάρκετ για μείωση των τιμών των προϊόντων κατά 3%, απειλώντας ακόμα και με κλείσιμο τις επιχειρήσεις εκείνες που αισχροκερδούν.

Ο νόμος, είπε, δίνει τη δυνατότητα προσωρινού «λουκέτου» 20 ημερών για κάθε τρεις παραβάσεις (διαφόρων τύπων) των επιχειρήσεων. «Φτάνει η ασυδοσία [...] Αν οι επιχειρήσεις δεν συνετιστούν, θα πάρουμε μέτρα και θα κλείσουμε επιχειρήσεις. Υπάρχουν τρόποι για αυτό», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε για το θέμα της ακρίβειας με διευθυντικά στελέχη οκτώ μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

«Η ανοχή έχει τελειώσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: Η Νομαρχία δεν θέλει να καταστραφεί κάποιος, ούτε πιστεύει στα κατασταλτικά μέσα, αλλά «είναι εδώ για να εφαρμόσει τον νόμο».

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ζήτησε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, είπε: «Σας χτυπάμε το καμπανάκι. Βοηθήστε τους πολίτες».

Παράλληλα, όπως επεσήμανε, όταν μιλούν για ακρίβεια στις επιχειρήσεις, θα πρέπει να κοιτάξουν και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα