ΟΛΠ: Αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές για ΣΕΜΠΟ

Προσφορά 4,3 δισ. ευρώ υπέβαλε ο όμιλος της Cosco
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008 12:34
UPD:13:55

Ανοιξαν σήμερα, Τρίτη 3 Ιουνίου, παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων εταιρειών, oι φάκελοι τεχνικής και οικονομικής προσφοράς κατά σειρά πρωτοκόλλου κατάθεσης, για το διαγωνισμό παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

To συνολικό αντάλλαγμα, περιλαμβανομένων προκαταβολής και ενοικίων, το οποίο προσέφεραν οι δύο υποψήφιοι για 35 έτη ανέρχεται σε:

- Ευρώ 4.305 εκατ. για την Cosco Pacific ltd, εκ του οποίου ποσοστό 79% εγγυημένο, πλέον επενδύσεων ύψους ευρώ 620εκ. και

- Ευρώ 4.063 εκατ. για την ένωση των εταιρειών HPH ltd, HPI sarl, Alapis AEBE & ΛΥΔ ΑΕ, εκ του οποίου ποσοστό 75% εγγυημένο, πλέον επενδύσεων ύψους ευρώ 354εκ.

Η Επιτροπή Διαγωνισμού σε επόμενες συνεδριάσεις θα εξετάσει περαιτέρω τις προσφορές και θα συντάξει πρακτικό το οποίο θα υποβληθεί στο ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΠ ΑΕ, οι ανωτέρω διαδικασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε απόλυτη συμφωνία τόσο με το αρχικό χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, όσο και με τις δεσμεύσεις του κ. ΥΕΝΑΝΠ, εντός του τρέχοντος μηνός.

Η μετοχή της ΟΛΠ σημειώνει αυτή την ώρα σημαντική άνοδο κατά 8,48%.

Γ. Βουλγαράκης: Επιβεβαιώνεται η κυβερνητική πολιτική

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργος Βουλγαράκης, μετά από ενημέρωση του πρωθυπουργού και της Κυβερνητικής Επιτροπής, το τίμημα είναι επτά φορές παραπάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του ΟΛΠ και σε ετήσια απόδοση 17 φορές περισσότερο από τα ετήσια κέρδη του οργανισμού.

Όπως είπε ο υπουργός, το επόμενο διάστημα όπως είπε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και τον επόμενο μήνα θα προχωρήσει και η διαδικασία για τον ΟΛΘ.

Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η κυβερνητική πολιτική και πως έγινε ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για να γίνει η Ελλάδα στρατηγικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα