Κάτω από τα 124 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 14:23

Κάτω από τα 124 δολάρια το βαρέλι, σε χαμηλά σχεδόν τριών εβδομάδων, υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς η απόφαση της Ινδίας να αυξήσει τις τιμές των καυσίμων εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε κάμψη της ζήτησης.

Χθες, οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σημαντικές απώλειες άνω των τριών δολαρίων, μετά την προειδοποίηση της Federal Reserve ότι η εξασθένηση του δολαρίου εγκυμονεί πληθωριστικούς κινδύνους.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε, στις 14.04’ ώρα Ελλάδος, κατά 74 σεντς στα 123,57 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα φτάσει έως και στα 123,15 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 123,47 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,11 δολάρια.

Η πτώση των τιμών σχετίζεται με τη σημερινή απόφαση της Ινδίας να αυξήσει τις τιμές βενζίνης και ντίζελ κατά περίπου 10%, προκειμένου να περιορίσει την τεράστια κατανάλωση. Σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν ήδη προβεί ή σκέφτονται να το κάνουν και άλλες ασιατικές χώρες, γεγονός που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει καθοριστικά τη ζήτηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα