Πρόταση ίδρυσης Ελληνο-ιρανικού Επιμελητηρίου

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 17:49

Tην ίδρυση Ελληνο-ιρανικού Επιμελητηρίου πρότεινε ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, στον υφυπουργό Εμπορίου του Ιράν δρ. Ghazanfari, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, είναι η ενίσχυση ενδεχόμενων συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη σημαντική βελτίωση που έχει σημειώσει το επιχειρηματικό κλίμα στο Ιράν και την προσπάθεια που πραγματοποιείται για την αποκρατικοποίηση μεγάλων και κρίσιμων ιρανικών κρατικών εταιρειών.

Κατά τη συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Σταύρου Καλαφάτη με τον Ιρανό υφυπουργό, ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε ότι το Ιράν αναπτύσσεται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής προσαρμοσμένης στο παγκόσμιο περιβάλλον ως ένας καλός αγωγός, που ανοίγει το δρόμο στο επιχειρηματικό δυναμικό του. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι στο πλαίσιο μιας δυναμικά σχεδιασμένης πολιτικής οικονομικών μεταρρυθμίσεων στο Ιράν, οι επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν στραμένο το βλέμμα σε όλο τον κόσμο και τα σύγχρονα κράτη να προβαίνουν σε συνέργειες και κοινές δράσεις προς όφελος των λαών τους.

«Πλέον οι αποστάσεις δεν αποτελούν ανάχωμα για διεθνείς συνεργασίες και ότι είναι σημαντικό να βρίσκουμε "δρόμους", ώστε να περπατήσουν μαζί χώρες που έχουν κοινά αναπτυξιακά οράματα», δήλωσε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο Ιρανός υφυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον υπουργό και τον υφυπουργό Ανάπτυξης να επισκεφθούν την Τεχεράνη με επιχειρηματική αποστολή, προκειμένου να ενημερωθούν οι Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις ή συνεργασίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα