ΠΑΣΟΚ για έκθεση ΟΟΣΑ: Εκθετοι ο κ. Αλογοσκούφης και η κυβέρνηση

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 19:12
UPD:19:13

«Ο κ. Αλογοσκούφης και η κυβέρνηση βρίσκονται σήμερα έκθετοι και υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε σήμερα η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, με αφορμή τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/04/1521208.htm .

«Κάθε σοβαρός παρατηρητής θα μπορούσε, ήδη, από το τέλος του προηγούμενου έτους, να εκτιμήσει ότι το έλλειμμα για το 2007 θα ξεπερνούσε την "κόκκινη γραμμή" του 3% του ΑΕΠ», σημείωσε η κ. Κατσέλη και πρόσθεσε: «Είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό την κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση τότε κώφευε. Σήμερα, ο ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει τη δημοσιονομική εκτροπή. Εκτιμά ότι το έλλειμμα για το 2007 ξεπέρασε το 3% του ΑΕΠ. Αυτό δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και η κυβέρνηση υποχρεούται να δώσει αμέσως εξηγήσεις».

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Αλογοσκούφη «να παρουσιάσει στους πολίτες την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Μια οικονομία στην οποία -όπως επισημαίνει- παγιώνονται πλέον χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, της τάξης του 3,6%, για το πρώτο τρίμηνο του 2008, και υψηλοί ρυθμοί πληθωρισμού που ξεπερνούν το 4,5%».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα