Υποχωρεί για τέταρτη ημέρα ο χαλκός

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:12

ΠΤΩΤΙΚΑ για τέταρτη ημέρα κινήθηκε στην Ασία ο χαλίος καθώς το δολάριο των ΗΠΑ διατηρήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ περιορίζοντας τη ζήτηση των επενδυτών για το μέταλλο ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Ο χαλκός υποχώρησε πλέον του 11% από τα επίπεδα ρεκόρ των 8.880 δολ. ο τόνος στις 17 Απριλίου εν μέσω εικασιών ότι αύξηση της κατανάλωσης ενδέχεται να περιοριστεί καθώς ισχυροποιείται το δολάριο. Το μέταλλο που τιμάται σε δολάρια κινείται πτωτικά ότι το νόμισμα κινείται ανοδικά καθιστώντας το μέταλλο πιο ακριβό για άλλα νομίσματα. Το δολάριο ισχυροποιήθηκε μετά τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve Ben S. Bernanke ότι η άνοδος του πληθωρισμού αποτελεί σημαντική ανησυχία.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες υποχώρησε έως 44 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 7.831 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME) και διαπραγματεύθηκε στα 7.872 δολ. στις 10:11 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης.

Ο χαλκός για παράδοση Αυγούστου στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης σημείωσε άνοδο έως 1,2%, φθάνοντας στα 60.480 γιουάν (8.715 δολ.) ο τόνος καθώς η χθεσινή του υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών προσήλκυσε τους αγοραστές. Προσφάτως ο χαλκός διαπραγματεύθηκε στα 60.400 γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα