Lloyds: Συμφώνησε να αναλάβει πελάτες της Northern Rock

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 11:44

Σε συμφωνία με τη Northern Rock ήρθε η Lloyds TSB Group, προκειμένου να αναλάβει συγκεκριμένα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια της βρετανικής εταιρείας, τα οποία λήγουν σύντομα, και να τη βοηθήσει έτσι να αποπληρώσει τα 24 δισ. στερλίνες που οφείλει στην Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Lloyds, οι πελάτες της Northern Rock, τα συμβόλαια των οποίων πλησιάζουν στη λήξη τους, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον δανειοδότη τους.

«Η νέα αυτή συμφωνία με την Lloyds βελτιώνει την ικανότητά μας να διαχειριστούμε τις αποπληρωμές των δανείων» δήλωσε ο πρόεδρος της Northern Rock Ρον Σάντλερ, τονίζοντας πως το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας του έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο ως προς την αποπληρωμή των οφειλών προς την BoE.

Η βρετανική τράπεζα ιδιωτικοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, καθώς η κρίση στην αγορά ενυπόθηκου χρέους έπληξε σημαντικά τη δυνατότητά της να χορηγεί ενυπόθηκα δάνεια. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της να μειώσει τα περιουσιακά της στοιχεία κατά το ήμισυ και να αποπληρώσει το δάνειο που έλαβε από την BoE, η Northern Rock ενθαρρύνει τους πελάτες της να στραφούν σε άλλους δανειοδότες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα