Πώληση ποσοστού των ΕΛΤΑ εντός του 2008

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 16:31
UPD:16:32

H κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης ποσοστού στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) εντός του 2008, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εταιρίας για τη λειτουργία της σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς από το 2013, δήλωσε σήμερα στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.

Εξετάζει δύο διαφορετικούς τρόπους ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ, χωρίς, ωστόσο, να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις ακόμα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Γιώργος Αναστασόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο 2008 να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τα ΕΛΤΑ ή για την εισαγωγή της εταιρίας στο χρηματιστήριο και στη συνέχεια να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής», υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Αναστασόπουλος.

«Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ορίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ούτε τον ακριβή χρόνο που θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτή».

Ο διαγωνισμός και η ανακήρυξη του πλειοδότη αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές του επόμενου έτους.

«Δύο εταιρίες, από περίπου μία ντουζίνα που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον, συνεχίζουν στον διαγωνισμό για την ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές. Αυτές θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές», δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος.

«Εάν υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές που πληρούν τα κριτήρια που εμείς έχουμε θέσει όσον αφορά στο αναπτυξιακό σκέλος για την εταιρία και το τίμημα, τότε εκτιμώ ότι θα επιλέξουμε τον νικητή έως τα τέλη του 2008 ή τις αρχές του 2009», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα