Sony, Sharp: Μείωση των πωλήσεων στην Κίνα εξαιτίας του σεισμού

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 07:36
UPD:11:48

Μείωση ενδέχεται να σημειώσουν οι πωλήσεις στην Κίνα, ανακοίνωσαν Sony Corp. και Sharp Corp., μετά τον πιο θανατηφόρο σεισμό σε 32 χρόνια που έπληξε στο κράτος, αποθαρρύνοντας τις αγορές.

Οι πωλήσεις φωτογραφικών μηχανών της Sony κινούνται 20% χαμηλότερα των προβλέψεων ενώ η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις των τηλεοράσεων Bravia, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της στην Κίνα, Haruyasu Nagata, τρεις εβδομάδες μετά τον σεισμό που έσυρε στον θάνατο περισσότερους από 69.000 ανθρώπους.

Και η Sharp Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία της Ιαπωνίας που κατασκευάζει οθόνες υγρών κρυστάλλων εκτίμησε ότι οι πωλήσεις της θα επηρεαστούν.

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών στην Κίνα κατά πάσα πιθανότητα μειώθηκαν 10% τον Μάιο έναντι του Απριλίου εξαιτίας του σεισμού που επηρέασε αρνητικά τις δαπάνες των καταναλωτών, σύμφωνα με τον Kevin Wang, βασικό αναλυτή της εταιρείας ερευνών iSuppli Corp., που εδρεύει στη Σαγκάη. Οι λιανικές πωλήσεις στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου κατά πάσα πιθανότητα συρρικνώθηκε τον μήνα που πέρασε, μετά την ανάπτυξή της τα μέγιστα από το 1999 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Οι μετοχές της Sony σημείωσαν άνοδο 1,9%, φθάνοντας στα 5.520 γιέν η μία στις 10:05 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, ενώ οι μετοχές της Sharp σημείωναν απώλειες 0,2%, φθάνοντας στα 1.808 γιέν η μία. Ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,7%.

Η Sony, η οποία προβλέπει ότι η Κίνα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία ως η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατασκευής ηλεκτρονικών την τρέχουσα χρήση, καθυστερεί να κάνει προωθητικές προσφορές για τις τηλεοράσεις υγρών κρυστάλλων, καθώς οι φιλάνθρωποι σε ολόκληρη την Κίνα κάνουν έρανο για τους επιζώντες από τον σεισμό και την ανακατασκευή των κτιρίων, σύμφωνα με τον Nagata. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει το χρονικό διάστημα που ο σεισμός ενδέχεται να συνεχίσει να επηρεάζει τις δαπάνες των καταναλωτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα