Lehman: Έως πέντε δισ. δολ. θα αντλήσει από την ΑΜΚ

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 12:08
UPD:12:12

Κεφάλαια έως πέντε δισ. δολαρίων αναμένεται να αντλήσει η Lehman Brothers στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο άτομο προσκείμενο στο θέμα.

Ειδικότερα, η εταιρεία, η οποία εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει τις πρώτες τριμηνιαίες ζημίες της από το 1994, φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες τουλάχιστον με ένα συνταξιοδοτικό fund από τις ΗΠΑ και έναν επενδυτή από το εξωτερικό σχετικά με τους όρους της μεταβίβασης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διάθεση μετοχών της εταιρείας, μέσω της οποίας οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν το δικαίωμα αγοράς μετοχών σε χαμηλότερη τιμή, δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της Lehman. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι μετοχές της Lehman έχουν υποχωρήσει φέτος στο NYSE κατά 48%, εξαιτίας του πλήγματος που δέχθηκε η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ από την κρίση στην αγορά ενυπόθηκου χρέους.

Τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία άντλησε τέσσερα δισ. δολάρια μέσω πώλησης μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις ανησυχίες ότι έχει προβλήματα ρευστότητας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα