Κ. Χατζηδάκης: Σημαία της ψηφιακής εποχής η ευρυζωνικότητα

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 12:39
UPD:12:43

Η Ευρυζωνικότητα αποτελεί σήμερα την σημαία της ψηφιακής εποχής που πολλαπλασιάζει τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα για όλους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης στο 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο.

Επικαλούμενος διεθνή στοιχεία και έρευνες, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η διάδοση της ευρυζωνικότητας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης κατά 1,5% το χρόνο, σημαντικές συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, ανάπτυξη νέων αγορών, σημαντική αύξηση των νέων εταιριών αλλά και ουσιαστική αύξηση της παραγωγικότητας, μέχρι 31%, σε επιχειρήσεις που υιοθετούν τεχνικές και εργαλεία όπως π.χ. το ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Την ώρα που κάποιος Αμερικάνος βλέπει ένα βίντεο στο youtube, ένας Έλληνας και ένας Βρετανός μπορούν να κλείνουν συμφωνίες αξίας χιλιάδων δολαρίων, μία νοικοκυρά στην Γαλλία να παραγγέλνει τα καθημερινά της ψώνια, ενώ 2 Κορεάτες και 3 Ρώσοι να παίζουν μαζί ένα on-line game. Όλα μέσω διαδικτύου τόσο απλά και τόσο εύκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ακόμη ότι οι οπτικές ίνες είναι το μέλλον στις ευρυζωνικές συνδέσεις και ανέφερε ότι στόχος είναι η σύνδεση 2.000.000 νοικοκυριών με οπτικές ίνες μέχρι το 2013. Ιδιαίτερα για την κάλυψη των πιο δυσπρόσιτων περιοχών, όπου η διασύνδεση με δίκτυα οπτικών ινών είναι δύσκολη λόγω των γεωγραφικών συνθηκών, εξετάζονται εναλλακτικές τεχνολογίες, όπως το WiMax και το δορυφορικό Internet σε συνδυασμό με WiFi.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα