ΔΕΗ - Πέντε προσφορές για το σταθμό παραγωγής στη Ρόδο

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 16:13

Πέντε προσφορές για την ανάπτυξη Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο, έλαβε η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Επιχείρηση, υπεβλήθησαν πέντε προσφορές από διαγωνιζόμενους για το Στάδιο ΙΙ του Διαγωνισμού της Διεύθυνσης Μελετών Κατασκευών Θερρμοηλεκτρικών 11 47 201, για το Έργο που αφορά την «Προμήθεια και εγκατάσταση ενός Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ντηζελοηλεκτρικές μονάδες συνολικής καθαρής ηλεκτρικής ισχύος, σε συνθήκες επί τόπου του έργου, 110-120 MW, αποτελούμενου από 6 έως 8 ίδια Η/Ζ με δίχρονους ή τετράχρονους κινητήρες ντήζελ, καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου και δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου, μετά των βοηθητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, στη θέση Πίσω Κάμπος και Πλάκα Στενή του Δήμου Νότιας Ρόδου».

Προσφορές κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή οι ακόλουθοι προεπιλεγέντες Οίκοι:

• WARTSILA FINLAND OY

• ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

• ΑΘΗΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

• Κοινοπραξία “ΑΚΤΩΡ – ΑΕΓΕΚ –ΕΝΕΤ”

• Κοινοπραξία “ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E.”

Όπως διευκρινίζεται, το Consortium “ J&P(O) LTD - J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε.”, που επίσης είχε προεπιλεγεί να συμμετάσχει στο στάδιο ΙΙ του Διαγωνισμού, υπέβαλε επιστολή με την οποία γνωστοποίησε στη ΔΕΗ ότι δεν θα λάβει μέρος στο στάδιο ΙΙ του Διαγωνισμού. Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, η μη συμμετοχή του Consortium υπαγορεύεται για λόγους αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων, εφόσον η ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ, στην οποία η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. συμμετέχει κατά μεγάλο ποσοστό, λαμβάνει μέρος στον υπόψη Διαγωνισμό.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των Τεχνικών Προσφορών από την Επιτροπή, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 2 έως 3 μήνες, και στη συνέχεια θα γίνει η αποσφράγιση και αξιολόγηση των Οικονομικών Προσφορών εκείνων των διαγωνιζομένων των οποίων οι Τεχνικές Προσφορές θα γίνουν τεχνικά αποδεκτές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα