Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να φτάσει τα 150 δολ., δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ιράν στον ΟΠΕΚ

Κυριακή, 08 Ιουνίου 2008 20:17

Η τιμή του πετρελαίου είναι πιθανό να φτάσει τα 150 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ιράν στον ΟΠΕΚ Μοχαμάντ Αλί Χατίμπι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης.

"Προβλέπω ότι η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει έως το τέλος του καλοκαιριού περίπου τα 150 δολάρια το βαρέλι", είπε ο Χατίμπι και πρόσθεσε ότι η αύξηση των δέκα δολαρίων περίπου που σημειώθηκε προχθές Παρασκευή στην τιμή του αργού δεν είναι σταθερή.

"Η αύξηση των δέκα δολαρίων περίπου που σημειώθηκε μέσα σε μία ημέρα δεν είναι σταθερή και θα πρέπει να περιμένουμε το άνοιγμα των αγορών αύριο (Δευτέρα) για να δούμε ποιό θα είναι το επίπεδο των τιμών", είπε ο ιρανός εκπρόσωπος.

Η τιμή του αργού πετρελαίου, που έχει πενταπλασιασθεί από το 2003, σημείωσε νέο ρεκόρ την Παρασκευή, φτάνοντας τα 138,54 δολάρια στη Νέα Υόρκη, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ισραηλινής κυβέρνησης Σαούλ Μοφάζ για την πιθανότητα επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα