Αμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας ζητά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Επιστολή σε ΥΠΑΝ-ΥΠΟΙΟ
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 16:00
UPD:16:17

Την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων κατά της ακρίβειας υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης, με επιστολή του στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, αφού επισημαίνει πως «η εκτίναξη του πληθωρισμού το Μάιο στο 4,9%, πέρα από κάθε προσδοκία και πρόβλεψη, επιβάλλει την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού», προσθέτει πως θεωρεί σκόπιμο η κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα προς δύο κατευθύνσεις:

-Στην ενεργοποίηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και την παροχή -μέσα στο καλοκαίρι- εισοδηματικής ενίσχυσης σε όλες τις οικογένειες με εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

-Στην πραγματοποίηση στοχευμένων ελέγχων στο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας των ειδών με τις μεγαλύτερες αυξήσεις, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

«Κατανοούμε ότι η αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και των τροφίμων οδηγεί αναπόφευκτα στην αύξηση του κόστους παραγωγής πλειάδας προϊόντων, αλλά σε όλα υπάρχει ένα όριο», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «σε εποχές κρίσης, όπως η σημερινή, είναι απαράδεκτο κάποιοι να βρίσκουν ευκαιρία για να κερδοσκοπήσουν».

Τέλος τονίζει πως «οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες μειώνουν τα περιθώρια κέρδους τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πελατείας τους» συμπληρώνοντας πως «το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι υπόλοιποι παράγοντες της αγοράς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα