Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας 19/6 στο Σύνταγμα

Προειδοποίηση ΓΣΕΕ για μεγάλη δοκιμασία στο εισόδημα των εργαζομένων
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 16:44

Συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 19 Ιουνίου το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι καταναλωτικές οργανώσεις ως αντίδραση στα φαινόμενα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Αυτό αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της Υπερνομαρχίας Αθηνών Πειραιώς, των δήμων Αθηναίων και Πειραιών και πολλών καταναλωτικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων.

Στη συζήτηση εκφράστηκε η διάθεση όλων των φορέων να συντονίσουν τη δράση τους σε μια γενικότερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πιο αναλυτικά αποφάσισαν:

- Να απευθύνουν κοινή πρόσκληση στο συλλαλητήριο της 19ης Ιουνίου.

- Να απαιτήσουν τη λήψη άμεσων μέτρων κατά των καρτέλ και των μονοπωλίων που, όπως σημειώνουν, εκτοξεύουν τον πληθωρισμό σε διπλάσια ποσοστά από ό,τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Να δημιουργήσουν μόνιμη επιτροπή που θα παρεμβαίνει σε όλη την οικονομική αλυσίδα από τον παραγωγό ως τον καταναλωτή.

- Να απαιτήσουν τη μείωση ή το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των διοδίων, των καυσίμων και των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

- Να απαιτήσουν την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και των παραγωγών.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αφού εξέφρασε την συμπαράσταση όλων των συνεργαζομένων φορέων προς τους σεισμόπληκτους της Πελοποννήσου, κατηγόρησε την κυβερνητική πολιτική ότι τροφοδοτεί τα φαινόμενα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προειδοποίησε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μεγάλη δοκιμασία στο εισόδημα των εργαζομένων και κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Ερωτηθείς εξάλλου, από δημοσιογράφους σχετικά με επιστολή της ΓΣΕΕ που θα ζητούσε διάλογο με τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση του θέματος αυτού, ο κ.Παναγόπουλος σημείωσε ότι το θέμα είναι πλέον γνωστό και ότι αν ο πρωθυπουργός επιθυμεί, μπορεί να καλέσει τα συνδικάτα σε διάλογο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα