«Βουτιά» 2,33% στο Χ.Α.

Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 17:20
UPD:17:29

ΣΤΙΣ 4.000,98 μονάδες, μειωμένος κατά 2,33%, έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. παρά την ελαφρά βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

«Το κράμα της συνεχιζόμενης πιστωτικής κρίσης παγκοσμίως με τις μεγάλες τράπεζες να αναζητούν νέα κεφάλαια για να ενισχύσουν την θέση του, της επιβράδυνσης της οικονομίας και της αύξησης του πληθωρισμού, και η προαναγγελία πιθανής αύξησης των ευρωεπιτοκίων υποδηλώνουν ότι ίσως οδηγούμαστε σε στασιμοπληθωρισμό, που αναμένεται να πλήξει τις κεφαλαιαγορές», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ίσως δούμε και χαμηλότερα επίπεδα το επόμενο διάστημα, ενώ το καλύτερο σενάριο θα ήταν η σταθεροποίηση», πρόσθεσε.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 215,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 10,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι τιμές 205 μετοχών κατέγραψαν απώλειες, 40 σημείωσαν άνοδο και 28 παρέμειναν σταθερές, ενώ όλοι οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν στο «κόκκινο».

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε με απώλειες 4,17%. Ο ΟΠΑΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Βιοχάλκο σημείωσαν πτώση πάνω από 3%.

Ο ΟΤΕ και η Εθνική Τράπεζα υποχώρησαν κατά 1,89% και 2,66% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα