Σε ποιους κατακυρώθηκαν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου του αίματος

Ολοκληρώθηκε ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 16:42

Στην εταιρεία «SB Biotechnology Suppliers AE» και την κοινοπραξία «Roche Diagnostics (Hellas) Α.Ε - Katopis Group S.A» κατακυρώθηκαν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου αίματος στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ενδιαφερομένων εταιρειών, η Διακομματική Επιτροπή που διεξάγει τον διεθνή διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο του αίματος, ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τις υποψήφιες εταιρείες, στη συνεδρίασή της 9ης Ιουνίου 2008 και προέβη στην κατακύρωση του διαγωνισμού για τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στην εταιρεία «SB Biotechnology Suppliers AE» κατακυρώθηκαν τα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στην κοινοπραξία «Roche Diagnostics (Hellas) Α.Ε - Katopis Group S.A». κατακυρώθηκαν τα κέντρα μοριακού ελέγχου στα νοσοκομεία Λαϊκό και Γεννηματάς των Αθηνών, στο νοσοκομείο Ρίο των Πατρών και Βενιζέλειο του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η έκπτωση που επιτεύχθηκε στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων από τη διακομματική επιτροπή, ανέρχεται σε 32,19%, σε σχέση με την αρχική προσφορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα