Ιδρυση Ελληνοβιετναμέζικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου προτείνει ο Χρ. Φώλιας

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 16:59

Τη δημιουργία ενός Ελληνοβιετναμέζικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου για την προώθηση των συνεργιών μεταξύ εταιρειών των δύο χωρών πρότεινε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Νγκουγιεν Μινχ Τριέτ.

Ο κ. Φώλιας εξέφρασε το θαυμασμό του για τα οικονομικά αποτελέσματα που έχει επιδείξει το Βιετνάμ τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας της Ανατολής με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Δύση. Όπως ανέφερε, οι διμερείς σχέσεις θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στους οικονομικούς τομείς που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για τις δύο χώρες, όπως στην επεξεργασία τροφίμων, οινοπαραγωγή, τεχνολογία & καινοτομία, μεταποίηση, εμπόριο, υπηρεσίες (τουριστικές, υγείας και συμβουλευτικές), υποδομές, ιχυθοτροφεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βιετνάμ γνωστοποίησε ότι επίκειται ίδρυση βιετναμέζικης πρεσβείας στην Αθήνα, κάτι που χαρακτήρισε ως το επόμενο βήμα προόδου στη συνεργασία των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Προγραμματισμού και Επενδύσεων του Βιετνάμ Τρουόνγκ Βαν Ντοάν, ο οποίος επισήμανε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς της ελληνικής οικονομίας με έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα του. Επίσης, τόνισε ότι το επιχειρηματικό κλίμα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Βιετνάμ έχει βελτιωθεί σημαντικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα