Inditex: Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη α’ τριμήνου χρήσης

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 09:53
UPD:09:56

Την μικρότερη αύξηση της κερδοφορίας της σε διάστημα τεσσάρων ετών εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης η Inditex, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης των πωλήσεων στην αλυσίδα Zara.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 10% στα 219 εκατ. ευρώ, έναντι 225 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Πρόκειται για την πρώτη φορά, τα τελευταία 14 τρίμηνα, που η κερδοφορία της δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της αγοράς.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 9% στα 2,22 δισ. ευρώ, καταγράφοντας τη μικρότερη άνοδο από τότε που εισήχθη η εταιρεία στο χρηματιστήριο, το 2001. Τα έσοδά της, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών μεταβολών, σημείωσαν αύξηση 12%.

Ο ισπανικός όμιλος μείωσε τις προβλέψεις για την ετήσια ανάπτυξη των πωλήσεών του κατά τα επόμενα έτη στο 4%, από 4% με 5% που εκτιμούσε τον περασμένο Μάρτιο.

Οι μετοχές της Inditex υποχώρησαν χθες στη Μαδρίτη κατά 1% στα 31 ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει απώλειες 26%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα