HSBC: Πιθανή αποχώρηση από το deal με την KEB

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 10:29

Η HSBC Holdings πιθανόν να αποχωρήσει από την προτεινόμενη εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου στην Korea Exchange Bank, έναντι έξι δισ. δολαρίων, καθώς καθυστερεί η έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες αρχές της Ν. Κορέας.

Αυτό αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC Asia – Pacific, Σάντυ Φλόκχαρτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ταϊπέι, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή τράπεζα περιμένει ακόμη την έγκριση των αρχών για την εξαγορά του 51% που κατέχει η Line Star Fund στην KEB.

Σημειώνεται ότι η HSBC έχει επεκτείνει την προθεσμία για τη χορήγηση της ανωτέρω έγκρισης κατά τρεις μήνες, μέχρι τις 31 Ιουλίου.¨

«Μετά από αυτούς τους τρεις μήνες, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να σκεφτούν τις θέσεις τους» ανέφερε ο Φλόκχαρτ, προσθέτοντας πως η εταιρεία τους μελετά και άλλες επιλογές.

Στο μεταξύ, η Hana Financial Group, ιδιοκτήτρια της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Νοτίου Κορέας, αποκάλυψε την Τετάρτη ότι πιθανόν να επιδιώξει την απόκτηση της KEB σε περίπτωση που «χαλάσει» το deal με την HSBC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα