ΓΣΕΕ: Επαίσχυντη η απόφαση της ΕΕ για το χρόνο εργασίας

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 14:24
UPD:14:26

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη – αντεργατική και επαίσχυντη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης των χωρών μελών της ΕΕ να διευρύνουν τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας έως τις 72 ώρες!!».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, προειδοποιώντας πως αν η σχετική απόφαση http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/11/1524012.htm υπερψηφιστεί, θα προκληθούν σφοδρότατες εργατικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επίσης, επικρίνει την κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα, χαρακτηρίζοντας την αποχή της από τη σχετική ψηφοφορία στο Συμβούλιο «αποχή-αποδοχή», και την καλεί «να αρνηθεί ξεκάθαρα αυτή την εξέλιξη και τον εργασιακό μεσαίωνα των εργαζομένων».

Τέλος, ζητά από όλα τα πολιτικά κόμματα και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές «όχι μόνο να καταψηφίσουν αυτή την επαίσχυντη απόφαση αλλά και να κινητοποιηθούν μαζί μας, σε παν-ευρωπαϊκό επίπεδο για την απόκρουση και απόρριψη αυτής της ακραίας Νεοφιλελεύθερης πρότασης των Υπουργών Απασχόλησης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα