Φ. Πετραλιά: Η Ελλάδα δεν συζητά αύξηση των ωρών εργασίας

Θα δώσουμε μάχη κατά της υπέρβασης του 48ωρου, λέει η υπ. Απασχόλησης
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 16:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη θέση πως η Ελλάδα δεν συζητάει ούτε αύξηση των ωρών εργασίας ούτε μείωση της προστασίας των εργαζομένων εξέφρασε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σχετικά με την απόφαση που υιοθέτησε το Συμβούλιο της ΕΕ για τη δυνατόητα επιμήκυνσης του χρόνου εργασίας.

«Η Ελλάδα διαφώνησε με τη θέση της προεδρίας, αντιτάχθηκε στις θέσεις που ακούστηκαν στο Συμβούλιο των Υπουργών, γιατί δεν υπήρξε ψηφοφορία και μαζί με άλλες τέσσερις χώρες δημιουργήσαμε μια ομάδα, η οποία εξέφρασε και εγγράφως με κοινή δήλωση την πλήρη διαφωνία της» ανέφερε η κ. Πετραλιά.

Υπογράμμισε δε πως «είμαστε μια ομάδα αυτή τη στιγμή, με τις άλλες τέσσερις χώρες, μια ομάδα σε θέση μάχης, που θα δώσουμε στα επόμενα στάδια». «Μια μάχη, ώστε καμία Ευρωπαϊκή χώρα, να μην έχει το δικαίωμα να υπερβεί τις 48 ώρες εργασίας και να φτάσει σε μια οροφή των 60 ή 65 ωρών» διευκρίνισε.

Καταλήγοντας σημείωσε πως τα επόμενα βήματα είναι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τόνισε πως τίποτα δεν έχει κριθεί. Διαβεβαίωσε τέλος πως «σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στη θωράκιση και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα