Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών η σύμβαση του ΟΤΕ

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 17:21

Ψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, η κύρωση της σύμβασης πώλησης μετοχών και της συμφωνίας μετόχων, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ.

Η σύμβαση, που καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα έρθει στην Ολομέλεια την επόμενη Τρίτη και αναμένεται να υπερψηφιστεί ως τέλος της εβδομάδας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Νίκος Λέγκας, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά τηλεπικοινωνιών, η ύπαρξη ενός ισχυρού στρατηγικού εταίρου θα δώσει στον ΟΤΕ το απαραίτητο μέγεθος να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο και να μεταβληθεί σταδιακά σε ένα ισχυρό περιφερειακό παίκτη».

Παράλληλα, απέρριψε τις επικρίσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έκαναν λόγο για σκανδαλώδη σύμβαση και ξεπούλημα του ΟΤΕ, ενώ έθεσαν και θέμα εθνικής ασφάλειας, κάνοντας λόγο «για προσπάθεια κινδυνολογίας με ευφάνταστα σενάρια».

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, τόνισε ότι «με την σύμβαση δεν προασπίζεται το απόρρητο των ελληνικών τηλεπικοινωνιών, αλλά ούτε και η εθνική άμυνα και οι ένοπλες δυνάμεις», ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος επιτέθηκαν στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ. Ο τελευταίος μάλιστα χαρακτήρισε τον κ. Βουρλούμη «παντελώς άσχετο».

Από το ΚΚΕ ο κ. Νικόλαος Γκατζής μίλησε για «τριτοκοσμική, επιζήμια σύμβαση, σε βάρος του ελληνικού λαού και των συμφερόντων της χώρας».

«Βάλατε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της χώρας με την παράδοση του ΟΤΕ στους Γερμανούς» ανέφερε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τέλος, ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε «ανεπαρκείς τις απαντήσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και άμυνας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα