AIG: Διοικητικές αλλαγές ζητούν οι μέτοχοι

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 10:10
UPD:10:11

Έκκληση για αλλαγές στη διοίκηση και το διοικητικό συμβούλιο της AIG απευθύνουν οι μέτοχοι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο, ο οποίος αγωνίζεται να ανακάμψει από τα προβλήματα που του προκάλεσε η πιστωτική κρίση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε επιστολή τους ο πρώην διευθυντής της εταιρείας Έλι Μπρόουντ και οι διαχειριστές κεφαλαίων Σέλμπι Ντέιβις της Davis Selected Advisers και Μπιλ Μίλερ της Legg Mason αναφέρουν πως «απαιτούνται σημαντικές και άμεσες αλλαγές τόσο στη διοίκηση όσο και σε επίπεδο συμβουλίου».

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας Κρις Γουίνανς επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής, ωστόσο δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες όσον αφορά στο περιεχόμενό της.

Οι μέτοχοι, οι οποίοι ελέγχουν περισσότερες από 100 εκατ. μετοχές ή σχεδόν το 4% των κοινών μετοχών της AIG, ζήτησαν τον περασμένο μήνα τη σύγκλιση συνέλευσης προκειμένου να συζητηθούν τρόποι «βελτίωσης της ανώτατης διοίκησης». Στην επιστολή που είχαν συντάξει δεν αναφέρονταν σε αλλαγές σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου.

Στην τελευταία επιστολή τους, οι ανωτέρω μέτοχοι ζητούν τη σύσταση μιας επιτροπής, η οποία θα αναζητήσει νέα διοίκηση για την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα