Σημαντικές απώλειες για το ευρώ

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:56
UPD:15:10

Προς τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις των τελευταίων δύο ετών οδεύει το ευρώ έναντι του δολαρίου, επηρεαζόμενο από την αβεβαιότητα όσον αφορά σε μια αύξηση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Ιούλιο, ωστόσο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι αυτό δεν θα αποτελέσει έναυσμα για έναν μεγάλο κύκλο σφιχτής νομισματικής πολιτικής.

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα πιο πέρα, εκτιμώντας ότι η ΕΚΤ ενδέχεται ακόμα και να αναθεωρήσει την κίνηση του Ιουλίου.

Η ενδυνάμωση του δολαρίου αποδίδεται στις εκτιμήσεις για άνοδο των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ το Μάιο. Τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης θα δημοσιοποιηθούν στις 15.30’ ώρα Ελλάδος.

Στις 13.21’, το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου στα 1,5430 δολάρια. Στο μεταξύ, το δολάριο ανήλθε σε υψηλά ενός μηνός έναντι ενός «καλαθιού» έξι βασικών νομισμάτων, ενώ ενισχυόταν κατά 0,7% έναντι του γιεν στα 107,63 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα