Thornburg: Ζημίες 3,31 δισ. δολ. στο πρώτο τρίμηνο

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 16:54

Ζημίες ύψους 3,31 δισ. δολαρίων, έναντι κερδών 75 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Thornburg στο πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας διαγραφών σε τίτλους συνδεδεμένους με ενεργητικό real estate.

Οι ζημίες της εταιρείας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές οι προνομιούχες μετοχές και τα μερίσματα, διαμορφώθηκαν σε 20,64 δολάρια ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Thornburg κατάφερε τον περασμένο Απρίλιο να αποφύγει την πτώχευση και να συνεχίσει τη χορήγηση δανείων. Παρόλα αυτά, η αγορά ενυπόθηκων δανείων έχει επιδεινωθεί σημαντικά από τότε, στέλνοντας τη μετοχή της κάτω από το ένα δολάριο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων, η εταιρεία έχει εμφανίσει ζημίες συνολικού ύψους 6,65 δισ. δολαρίων. Όπως αποκάλυψε σήμερα, οι διαγραφές στον τομέα χρεογράφων διασφαλισμένων σε ενυπόθηκα δάνεια ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο σε 1,54 δισ. δολάρια.

Η Thornburg συγκαταλέγεται στις 100 πιστωτικές μονάδες, οι οποίες έχουν αναγκαστεί από τις αρχές του 2007 να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους, να κλείσουν ή να πουληθούν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα