Elmec: Εξαγορά της Lapin

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 18:57
UPD:18:59

H Εlmec Sport ανακοίνωσε σήμερα ότι υπεγράφη προσύμφωνο μεταβίβασης μετοχών με την οικογένεια Παπαϊωάνννου για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών που κατέχει η τελευταία στις εταιρείες του ομίλου Lapin.

Το συνολικό κόστος της εξαγοράς θα ανέλθει σε € 84,4 εκατ., εκ των οποίων η οικογένεια Παπαϊωάννου θα επανεπενδύσει ποσό € 44,4 εκατ., αγοράζοντας 8,88 εκατ. μετοχές της εταιρείας ELMEC από την εταιρεία ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΉΤΩΝ ΕΙΔΏΝ Α.Ε. (ΚΑΕ) προς € 5,0 ανά μετοχή.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπογραφέν προσύμφωνο, η ELMEC θα εξαγοράσει από τους κ.κ. Σ. Παπαϊωάννου και Α. Παπαϊωάννου το 100% των μετοχών της εταιρείας «ΣΤ. ΠΑΠΑΪΩ¶ΝΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε. ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ» με διακριτικό τίτλο LAPIN HOUSE («LAPIN») έναντι € 44,4 εκατ.

Στη συνέχεια η εταιρεία LAPIN θα εξαγοράσει από την οικογένεια Παπαϊωάνννου όλες τις συμμετοχές των μελών της στις εταιρείες του Ομίλου LAPIN έναντι € 40,0 εκατ.

Τέλος οι κ.κ. Σ. Παπαϊωάννου και Α. Παπαϊωάννου θα προβούν στην απόκτηση από την ΚΑΕ 8.880.000 μετοχών της εταιρείας ELMEC, ήτοι ποσοστό 16,03% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ELMEC έναντι € 5,0 ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα