Συνεργασία Yahoo - Google στον τομέα της διαφήμισης

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 10:05
UPD:10:09

Το τέλος των συνομιλιών μεταξύ Yahoo και Microsoft σηματοδοτεί πιθανότατα η χθεσινή συμφωνία της αμερικανικής διαδικτυακής εταιρείας με την Google, βάσει της οποίας η τελευταία αποκτά τη δυνατότητα πώλησης διαφημίσεων στο website της Yahoo.

Ο αμερικανικός κολοσσός του Διαδικτύου ανακοίνωσε τη συμφωνία αργά την Πέμπτη, μετά τη «βουτιά» 10% που πραγματοποίησε η μετοχή του στον απόηχο της είδησης ότι οι προσπάθειες αναβίωσης των συνομιλιών με την Microsoft δεν απέδωσαν.

Η Yahoo φέρεται πλέον να υπολογίζει στη συνεργασία της με την Google, από την οποία εκτιμά ότι θα προκύψουν ετήσια έσοδα της τάξης των 800 εκατ. δολαρίων, που θα ενισχύσουν τις ταμειακές της ροές κατά 250 - 450 εκατ. δολάρια εντός του πρώτου 12μήνου. Η συνεργασία των δύο εταιρειών πιθανόν να διαρκέσει έως και 10 έτη, σε περίπτωση που εγκριθεί από τις αρχές ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι η Microsoft επεδίωξε μια συγχώνευση με τη Yahoo για περισσότερο από ένα έτος. Στις αρχές Μαΐου η προσφορά της είχε φτάσει στα 47,5 δισ. δολάρια ή 33 δολάρια ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα