ΔΝΤ: Η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα μειώσει τις τιμές πετρελαίου

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 13:57

Μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας κατά τη διάρκεια των επόμενων τριμήνων θα «τιθασεύσει» κατά πάσα πιθανότητα τις τιμές του πετρελαίου, εκτίμησε την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα επηρεάσει τις τιμές πετρελαίου» δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, στο περιθώριο των συνάντησεων των υπουργών Οικονομικών του G8 στην Οσάκα, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα.

Οι υπουργοί του G8 αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις στο ΔΝΤ να μελετήσει εκ νέου τις ποσότητες των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που κρύβονται πίσω από την αύξηση των τιμών – κάτι που είχε ζητηθεί και στη συνάντηση του G7 τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Στρος-Καν έδωσε επίσης εύσημα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τον τρόπο με τον οποίο έχουν διαχειρισθεί μέχρι στιγμής τις αναταραχές στις αγορές.

«Ο πληθωρισμός αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα» τόνισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, τασσόμενος υπέρ της απόφασης των κεντρικών τραπεζών να εστιάσουν την προσοχή τους στο συγκεκριμένο θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα