Ικανοποίηση στην Ε.Ε. από την άνοδο του δολαρίου

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 14:50
UPD:14:55

Την ικανοποίησή τους για την πρόσφατη ενδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο της τελευταίας τριετίας, εξέφρασαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου του G8 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

«Θεωρώ πολύ ικανοποιητική την ισχυροποίηση του δολαρίου» δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τόμας Μίροου τόνισε, σε συνέντευξή του, πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν επιθυμούν να στηρίζεται μόνο από το ευρώ η πτώση του δολαρίου.

Το αμερικανικό νόμισμα έχει ενισχυθεί αυτή την εβδομάδα κατά 2,6% έναντι του ευρώ, εν μέσω εικασιών ότι οι αξιωματούχοι του G8 θα ταχθούν υπέρ της ενδυνάμωσής του. Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τάσσονται υπέρ ενός ισχυρού δολαρίου, καθώς ανησυχούν πως η εξασθένησή του θα περιορίσει τις εξαγωγές τους.

Αν και οι υπουργοί του G8 δεν θα συμπεριλάβουν πιθανότατα στο κείμενο των συμπερασμάτων τους τις συναλλαγματικές ισοτιμίες - καθώς δεν συμμετέχουν στη σύνοδο κεντρικοί τραπεζίτες - αναμένεται να επιδιώξουν την ενίσχυση του δολαρίου κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων Τύπου που θα παραχωρήσουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα