Την Παρασκευή η επιλογή του αγοραστή για το Χρηματιστήριο Λουμπλιάνας

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 15:28

Την προσεχή Παρασκευή θα επιλεγεί ο αγοραστής του Χρηματιστηρίου της Λουμπλιάνας – μεταξύ των δύο υποψηφίων χρηματιστηρίων, της Βιέννης και των Αθηνών – ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εκπροσωπεί τους μετόχους του Χρηματιστηρίου της Σλοβενίας.

«Την Παρασκευή θα ανοίξουμε τις τελικές προσφορές τους και θα επιλέξουμε τον αγοραστή. Το κατώτατο απαιτούμενο ποσό είναι 600 ευρώ ανά μετοχή, αλλά αναμένω οι προσφορές να είναι υψηλότερες από αυτό», δήλωσε στο Reuters ο Andrej Zejn, διευθύνων σύμβουλος της Αρκάς.

Η τιμή των 600 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώνει συνολικό τίμημα 20,1 εκατ. ευρώ για το Χρηματιστήριο της Λουμπλιάνας.

Τον περασμένο Απρίλιο, τα Χρηματιστήρια της Βιέννης και των Αθηνών επελέγησαν ως οι τελικοί υποψήφιοι για την εξαγορά ποσοστού 81% του σλοβένικου χρηματιστηρίου. Προσφορές είχαν επίσης καταθέσει τα Χρηματιστήρια της Βαρσοβίας και της Σκανδιναβίας OMX.

Σύμφωνα με τον Zejn, το συμβόλαιο εξαγοράς θα υπογραφεί την επόμενη Τρίτη. Όπως πρόσθεσε, το Χρηματιστήριο θα πουληθεί σε αυτόν που έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά, καθώς και οι δύο υποψήφιοι έχουν αποδεχτεί τους άλλους όρους, όπως η διατήρηση της έδρας του Χρηματιστηρίου και η περαιτέρω ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών στη Σλοβενία.

Όπως υποστηρίζουν τα μέσα ενημέρωσης στη Σλοβενία, οι προσφορές ενδεχομένως να αγγίξουν και τα 1.000 ευρώ ανά μετοχή.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα