Goldman Sachs: Κάμψη κερδών κατά 11% στο β’ τρίμηνο

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 15:43
UPD:16:03

Κάμψη της κερδοφορίας της για το δεύτερο τρίμηνο του 2008, μικρότερη του αναμενόμενου, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, καθώς τα κέρδη στους τομείς των εμπορευμάτων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων (prime brokerage) και διαχείρισης ενεργητικού (asset management) αντιστάθμισαν τις απώλειες στο τμήμα σταθερού εισοδήματος.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 11% στα 2,09 δισ. δολάρια ή 4,58 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 3,42 δολαρίων ανά μετοχή που προέβλεπε η Wall Street. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχαν διαμορφωθεί στα 2,33 δισ. δολάρια ή 4,93 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα της Goldman Sachs μειώθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 7,5% στα 9,42 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πτώση των εσόδων στο τμήμα σταθερού εισοδήματος κατά 29% επηρεάστηκε από διαγραφές ύψους 775 εκατ. δολαρίων και από τις απώλειες στις πιστωτικές αγορές.

Πρόκειται για το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο που η GS ανακοινώνει κάμψη της κερδοφορίας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα δέχθηκε μικρότερο πλήγμα από την παγκόσμια πιστωτική κρίση σε σχέση με τις ανταγωνίστριές της στις ΗΠΑ. Χθες, η Lehman Brothers ανακοίνωσε ζημίες 2,8 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ η Morgan Stanley εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει αύριο μείωση των κερδών της κατά 59%.

Οι μετοχές της GS ήταν οι μόνες μεταξύ των 10 μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών του κόσμου που κατέγραψαν άνοδο κατά τη διάρκεια του 2007. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν υποχωρήσει κατά 15%, έναντι πτώσης 20% που καταγράφει ο δείκτης Amex Securities Broker/Dealer Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα