Κ. Μίχαλος: Η ακρίβεια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 16:06

Το πρόβλημα του πληθωρισμού και της ακρίβειας, που έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της έκτακτης Συνόδου της Λέσχης των 6 μεγαλύτερων Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (Αθηνών, Μιλάνου, ¶μστερνταμ, Παρισίων, Φρανκφούρτης και Μαδρίτης) που πραγματοποιήθηκε στις 12 – 13 Ιουνίου στο Μιλάνο. Οι πρόεδροι της Λέσχης των έξι μεγαλύτερων Επιμελητηρίων αποδέχτηκαν την πρόταση του προέδρου του Ε.Β.Ε.Α. Κωνσταντίνου Μίχαλου, για την αποστολή κοινής δήλωσης των έξι Επιμελητηρίων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προς τις τοπικές κυβερνήσεις για το θέμα της ακρίβειας των καταναλωτικών αγαθών στην Ευρώπη.

Ο κ. Μίχαλος στην παρέμβασή του έκανε λόγο για στρεβλώσεις στη λειτουργία των κεφαλαιαγορών και επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων προς την κατεύθυνση της θωράκισης του καθεστώτος που διέπει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές εμπορευμάτων εκτιμώντας ότι η ακρίβεια σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Επίσης επεσήμανε ότι το ΕΒΕΑ ήδη έχει υποβάλει στα αρμόδια υπουργεία της Ελλάδας, συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν στην απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων, στην αναδιάρθρωση της αγοράς πετρελαιοειδών, στην εξυγίανση του κυκλώματος παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας οπωροκηπευτικών, ενώ, ήδη έχει γνωστοποιήσει στην ελληνική κυβέρνηση τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας τιμών που διεξήγαγε σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, τα αποτελέσματα της οποίας πιστοποιούν το πρόβλημα της ακρίβειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα