Διακήρυξη για το Διαδίκτυο υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί του ΟΟΣΑ

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 15:24

Με την υπογραφή Διακήρυξης από τους αρμόδιους υπουργούς των 30 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ ολοκληρώθηκε η υπουργική Διάσκεψη του οργανισμού για το «μέλλον της Οικονομίας του Διαδικτύου».

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης.

Πιο αναλυτικά, στόχοι της διακήρυξης που υπεγράφη είναι:

- Να προωθηθεί η τεχνολογική σύγκλιση των ψηφιακών δικτύων και των εφαρμογών-υπηρεσιών που σχετίζονται με το Διαδίκτυο,

- Να ενθαρρυνθεί η καινοτομία στην ανάπτυξη και χρήση του Ίντερνετ,

- Να ενισχυθεί η ασφάλεια στο Διαδίκτυο σε θέματα ηλεκτρονικών συναλλαγών, προστασίας προσωπικών δεδομένων και καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος

- Να ενταθεί η προσπάθεια για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, τόσο μεταξύ των χωρών, όσο και στο εσωτερικό των κρατών αυτών.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Χατζηδάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών της Νότιας Κορέας Τσουνγκ Γιονγκ Βαν και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Επικοινωνιών Σι Γιούνγκ Τσόι - ομόλογό του σε θέματα Επικοινωνιών. Κατά τις συνομιλίες συμφωνήθηκε, τόσο σε επίπεδο τεχνοκρατών, όσο και σε επίπεδο επιχειρηματιών, να εξεταστεί άμεσα το ενδεχόμενο κορεατικών επενδύσεων στην Ελλάδα, στους τομείς των μεταφορών και των επικοινωνιών.

Επίσης, ο υπουργός Μεταφορών είχε συνομιλίες και με τον Πρόεδρο της Korean Air Τζονγκ Χι Λι και επανέφερε το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας - Σεούλ.

Τέλος, κατόπιν αιτημάτων τους, είχε συνάντηση και με τους επικεφαλής των εταιριών Hanwha / Hyundai για πιθανές δραστηριότητές τους στην Ελλάδα. Σύμβουλοι του υπουργού είχαν επαφές με την εταιρία LG για το ίδιο θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα