Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και του κλάδου της τεχνολογίας εν μέσω ανησυχιών ότι η μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ θα βλάψει τα κέρδη.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific απώλεσε 1,3%, φθάνοντας στις 142,51 μονάδες στις 10:27 π.μ. στο Τόκυο, αναχαιτίζοντας το ράλι των τριών ημερών. Περίπου εννέα μετοχές κινούντο πτωτικά σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο μεταξύ των 991 μετοχών του δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 2% φθάνοντας στις 14.169,62 μονάδες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε μία εβδομάδα. Πτωτικά κινήθηκαν και οι άλλοι κύριοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average (DJIA) στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών μετά την ανακοίνωση της FedEX, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας courier της χώρας ότι εμφάνισε τις πρώτες τριμηνιαίες της ζημίες σε 11 χρόνια και τη μείωση του μερίσματος από την Fifth Third Bancorp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα