Διεκόπη το ράλι του χρυσού

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 07:10

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός μετά το ράλι τεσσάρων ημερών καθώς οι επενδυτές περιμένουν έκθεση σήμερα η οποία ενδέχεται να δείξει ότι η βιομηχανική παραγωγή στην περιοχή της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ μειώθηκε για έβδομο μήνα τον Ιούνιο, ωθώντας χαμηλότερα το δολάριο.

Οι ενδείξεις της συρρίκνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ ενθάρρυναν τους επενδυτές να περιορίσουν τα στοιχήματά τους ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού φέτος, πιέζοντας χαμηλότερα το δολάριο και αυξάνοντας τη ζήτηση για τις ράβδους χρυσού ως εναλλακτική επένδυση.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση υποχώρησαν 0,2% φθάνοντας στα 892,48 δολ. η ουγγιά στις 9:57 π.μ. στη Σιγκαπούρη, μετά την άνοδό του κατά 3% τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες. Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε επίσης ελαφρά διαφοροποίηση στα 17,37 δολ. η ουγγιά.

Το δολάριο υποχώρησε για τέταρτη ημέρα έναντι του καλαθιού των έξι νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ και του γιέν. Το νόμισμα διατηρήθηκε στο 1,5559 έναντι του ευρώ από 1,5535 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη και διαπραγματεύθηκε στα 107,68 γιέν από 107,88 γιέν.

Το πολύτιμο μέταλλο για παράδοση Αυγούστου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 893,10 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 9:34 π. μ. ώρα Σιγκαπούρης.

Ο χρυσός για παράδοση Απριλίου στο Χρηματιστήριο του Τόκυο (Tocom) σημείωσε άνοδο 4 γιέν, φθάνοντας στα 3.114 γιέν το γραμμάριο (898 δολ. η ουγγιά) την ίδια ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα