WSJ: Αναδιοργανώνει το τμήμα εκτυπωτών η Hewlett-Packard

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 10:13
UPD:10:15

Σε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της στον κλάδο των εκτυπωτών, περιορίζοντας τις πέντε μονάδες της σε τρεις προκειμένου να καταστούν περισσότερο αποδοτικές, προχωρά η Hewlett-Packard, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στο website της εφημερίδας, τα σχέδια της εταιρείας ανακοινώθηκαν στους εργαζομένους την Τετάρτη από τον επικεφαλής του τμήματος εκτυπωτών Vyomesh Joshi.

Οι αλλαγές προβλέπουν τη συγχώνευση των τμημάτων laser-jet και εμπορικών εκτυπωτών της HP, την αντικατάσταση του επικεφαλής του τμήματος γραφικών καθώς και τη συγχώνευση των μονάδων ink-jet και καταναλωτικών αγαθών.

Ήδη, στον τομέα των εκτυπωτών έχουν γίνει περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας, στο Αϊντάχο, το Όρεγκον και την Πολιτεία της Ουάσινγκτον. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες αλλαγές που σχεδιάζονται δεν θα οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας απολύσεις.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας στον συγκεκριμένο τομέα είναι εκ των περισσότερο προσοδοφόρων, ωστόσο οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις έχουν μειώσει την εξάρτησή τους από τους εκτυπωτές τα τελευταία χρόνια. Οι πωλήσεις της μονάδας απέφεραν κατά τα τελευταία δύο τρίμηνα στην HP κέρδη ύψους 2,38 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα