Νέος αερομεταφορέας από την British Airways

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 10:36
UPD:10:37

Σε μια από τις σημαντικότερες κινήσεις της, με στόχο να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη απελευθέρωση των διατλαντικών πτήσεων, η British Airways θέτει από σήμερα σε λειτουργία τον νέο αερομεταφορέα της, ο οποίος θα συνδέει τη Νέα Υόρκη με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Το νέο εγχείρημα της βρετανικής εταιρείας, με την επωνυμία OpenSkies, ξεκινά, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, σε μια δύσκολη περίοδο για τον κλάδο των αερομεταφορών. Οι περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της ΒΑ, αναστέλλουν τα σχέδια επέκτασης και περικόπτουν τις δαπάνες τους, εξαιτίας της αλματώδους ανόδου των τιμών καυσίμων και της περιορισμένης ζήτησης.

Η ΒΑ βλέπει τον νέο αερομεταφορέα ως ένα χαμηλού κινδύνου τρόπο να εκμεταλλευτεί την αναδυόμενη αγορά των επιχειρηματικών ταξιδιών μεταξύ των ΗΠΑ και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο, όταν αποφασίσθηκε να υπογραφεί η συμφωνία των «ανοιχτών ουρανών»

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 30 Μαρτίου, που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία, ο βρετανικός αερομεταφορέας μπορούσε να πραγματοποιεί πτήσεις, με την επωνυμία του, μόνο από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα